Houbové rizoto

Po několika sladkých receptech jsem si říkala, že musím přidat zase nějaký pořádný jídlo. Na tomhle italským houbovým rizotu si vždycky hrozně pochutnám. Nejenže je jednoduchý na uvaření, ale taky vás krásně zasytí. Tak ho zkuste třeba dneska večer.

IMG_1806

Suroviny

pro 2 osoby
  • 160 g rýže Arborio
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 cibule
  • hrst sušených hub
  • 60 g sýr Gran Moravia
  • 1 kostka bylinkového bujónu
  • máslo
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup

Asi hodinu předem si namočím houby do misky s vodou. Cibuli si nakrájím najemno a dám ji zesklovatět na trochu olivového oleje a másla. Přidám rýži a chvilku ji společně s cibulkou osmahnu. Až rýže zesklovatí, přiliju víno, nechám ho odpařit a přidám houby. Do hrnce přiliju ještě trochu vody a přidám bujón, osolím, opepřím. Rizoto nechám probublávat a postupně přilívám vodu až do změknutí rýže (asi půl litru 15–20 min). Když je rýže uvařená, odstavím hrnec a přimíchám nastrouhaný sýr a kousek másla a nechám asi 5 minut odstát. Na talíři dozdobím nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť,

T.

IMG_1796IMG_1801IMG_1802IMG_1805

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s