Burizony v karamelu

Další recept je úplná rychlovka, u nás doma hodně oblíbený burizony v karamelu. Jejich příprava vám zabere určitě míň času než shánění potřebných surovin. Takže pokud přemýšlíte, co byste ještě na poslední chvíli stihli za druh cukroví, tohle je jasná volba!

Suroviny

  • 100 g burizonů
  • 370 g mléčných karamelů (takových těch měkkých)
  • 1 lžíce kakaa
  • 120 g másla
  • potravinová fólie

Množství burizonů a karamelů je celkem orientační, jde jen o to, abyste něměli burizony moc suchý nebo naopak přebytek karamelu.

Postup

Karamely si vyloupu a společně s máslem a kakaem pomalu rozpouštím až se mi všechno spojí do hladkého karamelu. Do hrnce přidám burizony a promíchám, aby se všechny obalily karamelem. Tím je směs hotová. Pak si utrhnu kus potravinové fólie a část směsi do ní zabalím a přes fólii vytvořím váleček (průměr a délka záleží jenom na vás). Stejným postupem udělám několik válečků, prostě jak to vyjde, a nechám je v chladu ztuhnout. Ztuhlé válečky nakrájím na kolečka (je lepší je nechat trochu zteplat, ať se nelámou) a mám hotovo.

Doma jsme vždycky směs dávkovali do malých košíčků. Je to strašná piplačka, prsty máte ulepený a směs postupně tuhne, takže musíte pracovat celkem rychle a taky to není tolik dobrý, to nevím proč. 🙂

A jedno velký doporučení, rozhodně místo fólie nepoužívejte alobal, jednou jsem to taky udělala, a pak jsme celé Vánoce vykusovali burizony z alobalu, protože nejde vůbec sloupnout!

Krásný Vánoce,

T.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s